Rechtbank Middelburg verlengt voorarrest schutter Chagall

Achmed K. die op 3 mei schietend café Chagall binnenstormde, komt voorlopig niet vrij. Dat heeft de rechtbank in Middelburg gisteren besloten.

Volgens het Openbaar Ministerie is er sprake van poging tot doodslag. Volgens de advocaat van K. is dat onzin omdat er op het moment van de schietpartij niemand aanwezig zou zijn geweest in het café.

Videobeelden

Videobeelden die het OM liet zien, tonen aan dat er bij binnenkomst van K. zowel voor als achter de bar iemand aanwezig was. Daarom, zo stelt het OM, poging tot doodslag. De kans bestond immers dat iemand via afketsende kogels was geraakt.

Dat lijkt advocaat Geoffrey Woodrow die Achmed K. bijstaat, nogal vergezocht.

Psychologisch rapport

Op de dag van de schietpartij voelde K. zich achtervolgd en maakte hij een verwarde indruk. Het OM stelde vorige week dat zijn verwarde geestestoestand in combinatie met wapenbezit gevaarlijk is.

“Dit keer is het min of meer goed afgelopen, maar we denken dat we de maatschappij tegen deze man moeten beschermen,” aldus het OM. Terwijl het OM de psychische gesteldheid van K. reden vindt om hem vast te houden, meent Woodrow dat dit precies de reden is waarom het niet verantwoord is K. in voorarrest te houden. Al eerder stelde de advocaat dat de gevangenis niet de juiste plek is voor K.

Wat er precies met K. aan de hand is, is nog niet duidelijk. Het psychologisch rapport is namelijk niet klaar. Dat kan nog maanden duren, want het instituut dat het onderzoek uitvoert, kampt met een achterstand van maanden.

Voorarrest verlengd

De rechtbank heeft besloten K. niet vrij te laten. Op 18 december zal de rechtbank in een tussentijdse zitting de situatie opnieuw beoordelen, al zal naar verwachting het psychologisch onderzoek ook dan nog niet afgerond zijn.

Lees ook:

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden