Prokkelstage: voor welke voetbalclub bent u, burgemeester?

Foto: gemeente Roosendaal

Hoe ziet uw werkkamer eruit? Mag ik op uw stoel zitten? Voor welke voetbalclub bent u?

Burgemeester Niederer ontving vandaag vijf mannen met een verstandelijke beperking voor een stagebezoek op het stadskantoor in Roosendaal. Op zijn werkkamer namen de bezoekers één voor één plaats op de stoel van de burgemeester. Eventjes voelen hoe het is om burgemeester te zijn.

Vragenvuur

Bij een glas cola of sinas met een gebakje was het ijs snel gebroken en kwamen vragen op tafel als: wat u doet u nou op een dag, computert u, rookt u, voor welke voetbalclub bent u?

En zo ging het vragenvuur van Glenn, Luc, Jimmy, Marco en Alexander door. Burgemeester Niederer vond het prima. “Ze vroegen me het hemd van het lijf! Het was leuk om deze heren te mogen ontvangen.”

150604 Op Prokkelstage bij Niederer 2Even de sirene aan

Daarna gingen de mannen door naar het team Veiligheid, Toezicht en Handhaving. Als echte handhavers probeerden ze pet, kogelvrij vest en portofoon uit. Ook de handboeien kwamen tevoorschijn. Als klap op de vuurpijl mochten ze even de sirene aanzetten.

Prokkelstagedag

Vandaag is het Nationale Prokkelstagedag. Een Prokkel is een ontmoeting tussen iemand met een verstandelijke beperking én iemand zonder. Het bezoekje van de vijf stagiaires aan het stadskantoor was een idee van MEE West-Brabant. Hun doel: de integratie en participatie van mensen met een verstandelijke beperking vergroten.

Niederer vindt de Prokkelstagedag een mooi initiatief.

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen