Saver: ‘Drankverpakkingen voortaan graag bij het plastic afval’

Foto: Saver / redactie

Tot nu toe kwamen melkpakken en pakken vruchtensap terecht bij het restafval en soms bij het oud papier. Saver vraagt je om drankkartons voortaan bij het plastic afval te doen.

Drankkartons bestaan niet alleen uit karton. Ze bevatten een ook laagjes kunststof en soms aluminium. Deze hebben elk hun eigen functie. Samen zorgen ze ervoor dat de pakken waterdicht zijn en geen lucht en licht doorlaten.

Recyclen

Drankenkartons zijn prima te recyclen. Na inzameling worden karton, kunststof en aluminium van elkaar gescheiden. Het kunststof komt in dashboards en emmers terecht. Van het aluminium worden onder andere deurklinken gemaakt. Het karton wordt verwerkt tot kantoorartikelen, dozen en toiletpapier.

Op deze manier zijn er minder nieuwe grondstoffen nodig. Ook helpt het hergebruik de CO2-uitstoot terug te dringen.

Plastic afval

Tot nu toe mochten sommige melkpakken bij het oud papier. De dop ging bij het plastic. Pakken met een aluminium laagje mochten juist niet bij het oud papier. Het gevolg was dat het grootste deel van de drankverpakkingen bij het restafval belandde.

Met verbeterde scheidingstechnieken is het voor Saver sinds kort mogelijk om op een eenvoudige manier drankkartons van plastic verpakkingsmateriaal te scheiden. Daarom vraagt Saver drankkartons voortaan bij het plastic afval te doen.

Drankverpakkingen zijn voortaan plastic afval. – Saver

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen