Verhalenwedstrijd Van Gogh: schilderen met woorden

Van Gogh - Slaapkamer in Arles
Van Gogh - Slaapkamer in Arles
Foto: Michela Simoncini / Flickr cc by-2.0

Bibliotheek VANnU organiseert samen met Erfgoed Brabant de Verhalenwedstrijd Van Gogh. Heb jij Vincent van Gogh iets te vertellen? Kun jij schilderen met woorden?

Tot 1 oktober kun je een brief aan van Gogh van maximaal 1000 woorden insturen.

Prijzen

De schrijver van het mooiste verhaal wint een weekendje weg. Bestemming: het tweepersoons atelier dat in 1918 speciaal voor het echtpaar Roland Holst is gebouwd op de Oude Buisse Heide bij Zundert. Daarnaast zijn er toegangskaarten voor het Noordbrabants museum te winnen.

De Oude Buisse Heide bood in het verleden inspiratie aan Vincent van Gogh. De collectie van het Noordbrabants museum in Den Bosch telt negen Van Goghs. Ook zijn er dit jaar – het is 125 jaar geleden dat de beroemde schilder overleed – enkele speciale Van Gogh-tentoonstellingen.

Zelfportret 1887-1888
Zelfportret 1887-1888

Tips van de jury

  • Originaliteit levert bonuspunten op bij de jury. Bijvoorbeeld hoe je het thema verwerkt, of je schrijfstijl origineel is of dat je een bijzonder perspectief kiest.
  • De brief moet de lezers echt raken.
  • Verbeeldingskracht is belangrijk: neem je de lezer mee in je brief?
  • Is er sprake van een heldere opbouw of spring je in je brief van de hak op de tak?

Inspiratie nodig?

Laat je inspireren en klik hier. Op deze pagina vind je het dossier over Vincents Brabantse jaren met tips voor boeken, websites en apps. Ook leuk – zelfs als je geen verhaal wilt schrijven – zijn de links naar Van Goghs levensreis, zijn volledige correspondentie en een overzicht met de activiteiten rondom Van Gogh in Noord-Brabant.

Meedoen?

Iedereen van 18 jaar en ouder kan tot 1 oktober een brief insturen via dit wedstrijdformulier. Winnaars ontvangen in november bericht.

  • Meer informatie over de wedstrijd vind je hier.

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen